Следвайте Гласове в Европейският парламент прие днес решение, с което прекрати

...
Следвайте Гласове в Европейският парламент прие днес решение, с което прекрати
Коментари Харесай

ЕП прекрати правомощията на Ева Кайли като зам.-председател на институцията

Следвайте " Гласове " в 
Европейският парламент одобри през днешния ден решение, с което приключи пълномощията на Ева Кайли като заместник-председател на институцията. Решението бе утвърдено с 625 гласа " за " при един " срещу " и двама въздържали се.

В известие на Екологичен потенциал се отбелязва, че решението е обвързвано с следствието на белгийските управляващи, които задържаха и повдигнаха обвиняване против Кайли и още трима души за присъединяване в незаконна група за корупция и лобизъм в интерес на Катар.
По-рано през днешния ден председателският съвет на Екологичен потенциал одобри единомислещо сходно решение, както и изказване, в което изрази дълбока угриженост от разкритията на белгийските управляващи. Ръководителите на Екологичен потенциал означават, че ще подхващат вътрешна инспекция и няма да пестят старания за възобновяване на цялостното доверие в институцията.
Следобед евродепутатите още веднъж ще обсъдят случая, а на следващия ден се планува да одобряват резолюция.

Същевременно генералният секретар на Международната конфедерация на профсъюзите (МКП) Лука Визентини, който също беше арестуван от белгийските управляващи по отношение на следствие за корупция, обвързвана с Катар, в Европейския парламент, сподели че е почтен и че не е направил " нищо неправилно ", съобщи ДПА.
" Доволен съм, че разпитът завърши и аз съумях изцяло да отговоря на всички въпроси ", сподели той в свое документално изказване.
Визентини беше освободен в неделя, откакто беше арестуван в петък дружно с петима други обвинени. Четирима души, в това число Ева Кайли, към момента са в ареста.
" Всички форми на корупция са изцяло неприемливи и аз съм изцяло зает в битката против корупцията ", добави Визентини. " Всяко подстрекателство, че какъвто и да било различен индивид – от Катар, до който и да било различен – е повлиял на позицията на МКП, е напълно неправилно ", написа в неговото изказване.
Белгийските управляващи проверяват дали решения в Европейския парламент са били повлияни в интерес на Катар в подмяна на пари и дарове. Катар отхвърля да е направил нещо неправилно. Катарското министерство на външните работи сподели, че обвиняванията са " безпочвени и мощно подвеждащи ", показва Асошиейтед прес.
" Тя (Кайли) споделя, че е почтена. Това мога да ви кажа ", съобщи пред телевизия " Оупън ТВ " Михалис Димитракопулос, юрист на Кайли, който се намира в Гърция, съобщи Ройтерс.
 
Източник: mediapool.bg
 
 
 
 
13 Дек 2022613 Дек 20222513 Дек 202210013 Дек 2022128113 Дек 202265313 Дек 2022603КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022213509 Дек 202252908 Дек 202277824 Sep 20223372
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР